2 juli 2014, Bungamati

Vanmorgen kregen we pannenkoeken met fruit! De pannenkoeken waren wel erg vet en op de appel en banaan zat zout (?) Maar het was wel lekker. Na het ontbijt moesten we onze koffers pakken en kregen we taalles.
Rond 12 uur bezochten we een school in Kathmandu, een project van VSN. Daarna reden we door naar Bungamati. Toen we daar aankwamen staarde iedereen ons aan, het is ook geen toeristisch gebied. Het guesthouse is erg mooi voor Nepalese begrippen. Nadat we geïnstalleerd waren, bezochten we de projecten hier. De weeskinderen wonen hier in het guesthouse en slapen met 6 op een kamer. Een jongen van 18 en de andere 5 zijn tussen 8 en 11 jaar.
De school waar we gaan schilderen en de kindergarden zijn hier vlakbij. Toen we daar keken was er 1 meisje wat geen uniform droeg, maar een jurkje en make-up. De guide vertelde ons dar ze werd gezien als een levende God. een aantal meisjes worden als ze klein zijn in een donkere kamer gezet en bang gemaakt met maskers e.d. Het kind dat als laatst of niet huilt wordt uitgekozen door de boeddhistische monnik en mag met haar ouders bij de monnik wonen tot ze volwassen is.
2 van de meiden gaan werken in een health kliniek, 5 op een school die iets verder weg is. Er is hier ook een vrouwenklooster waar je kunt mediteren in de ochtend en in de avond.
Het is hier wel echt prachtig. Veel rustiger dan in Kathmandu en we zitten tussen de bergen. Deze middag aten we spaghetti, alleen leek het niet op NL spaghetti maar meer op Noedels. In de avond was er weee rijst met groente.

1 thoughts on “2 juli 2014, Bungamati

Plaats een reactie